SEBAHAT TUNCEL, CUMHURBAŞKANINI SERT BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ..!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Adıyaman’da Nevruz kutlaması düzenlenirken, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürdistan sorunu çözülmeden Ortadoğu ve Türkiye’de gerçek anlamda barışın olmayacağını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirdi.

SİYASET 20.03.2015, 15:49 20.03.2015, 15:54 Adiyaman Cihan Haber
SEBAHAT TUNCEL, CUMHURBAŞKANINI SERT BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ..!

 Mimar Sinan Mahallesi Mahmut Gürbüz Camii yakınlarında düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılanlar doyasıya eğlendi. Nevruz ateşi yakılırken, kutlamaya katılan vatandaş, müzik eşliğinde halay çekip eğlendi. Kutlamaya, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP Adıyaman İl Eş Başkanları, HDP Adıyaman Milletvekili Aday Adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Nevruz ateşin alanda yakılmasının ardından bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kobani’de, Işid’e karşı yapılan mücadele ile ilgili konuşmalarda bulunduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile AK Parti’yi eleştirdi.

Tuncel konuşmasında, “Bütün dünya Kobani’de direnen kadınlar şahsında Kürt kadınlarının devrimdeki öncülüğünü düşünür hale geldim. Artık bütün dünyada zalime karşı, zulmedene karşı direniş ve özgürlük direnişi veren bunun için gözünü kırpmayan kahramanlar haline geldi. Kobani’deki zafer sadece Kürtler için değil, Ortadoğu da yaşayan bütün halklar için Türkmen, Arap, Ermeni, Azeri, bütün dünya halklar için büyük bir kazanımdır. Eğer Kobani’de, İşid çetesi kazansaydı, işte dünyaya insanlık suçu işleyenler, dünyayı zindana çevirenler, işkence haline çevirenler kazanacaktı. Ama ne oldu onların siyaseti yenildi, insanlık kazandı, özgürlük kazandı. Herkesi buradan selamlıyorum” dedi.

Kürdistan sorununun çözülmeden Ortadoğu ve Türkiye’de gerçek anlamda barış olmayacağını vurgulayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştiren Tuncel, “Bakın bugün Tayip Erdoğan, çözüm sürecini biz başlattık, devam ettiriyoruz diyor. Kendisi cumhurbaşkanı ama başbakanmış gibi davranıyor. Başbakanın başkanlığını yapıyor beyefendi. Çözüm sürecini başlattığına dair söz söyleyen bu zaat Diyarbakır’da, 2005’te, gidip meydanlarda halkımızın gözüne baka bakarak, Kürt sorunu vardır, benim de sorunumdur, Türkiye bununla yüzleşmelidir diyerek çözüm sürecini başlattığını ifade eden cumhurbaşkanı, kendisi saraya yerleşince bütün bu söylediklerini unuttu ve şimdi diyor ki, neyiniz eksik Kürt sorunu diye bir şey yok Kürt yurttaşlarımızın sorunu var diyor. Şimdi buradan Tayip Erdoğan’a diyoruz ki, sen Kürt sorunu yok diyebilirsin ama bu ülkede sorunun ne kadar derin olduğunu, Kürdistan sorunu çözülmeden Orta doğunun gerçek anlamda barışa ulaşmayacağını Türkiye’de gerçek anlamda barışın olmayacağını buradan bir kez daha sana söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık