KESK’TEN 'SOMA FACİASI' AÇIKLAMASI

KESK Adıyaman Şubesi, geçen yıl Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasıyla alakalı basın açıklaması yaptı.

Adıyaman 13.05.2015, 18:19 13.05.2015, 18:22 Adiyaman Cihan Haber
KESK’TEN 'SOMA FACİASI' AÇIKLAMASI

KESK Adıyaman Şubesi, geçen yıl Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasıyla alakalı basın açıklaması yaptı.
Demokrasi Parkında düzenlenen basın açıklamasına KESK, Eğitim- Sen Adıyaman Şubesi ve birçok vatandaş katıldı.
Yapılan basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Adıyaman Şube Eş Başkanı Ayşegül Yücetaş, “Öncelikle belirtelim ki, 301 maden emekçisinin ölümüne sebep olan olanların yargıladığı Soma davasının başından beri takipçisiyiz. Davada gerçek sorumluların açığa çıkarılması için de sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Ne yazık ki, böylesine büyük bir facianın ardından sorumluların görünen bir kısmının yargıladığı Soma davası bu haliyle kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir. Soma’da yaşanan facianın bu katliamın sebebi, uygulamaya konulan özelleştirme, taşeronlaştırma, örgütsüzleştirme, sendikasızlaştırma, köleci çalışma sistemi, kamu madenciliğinin yok edilmesi ve kamu kurumlarında uzun yıllar sonucu elde edilmiş olan madencilik bilgi ve birikimin dağıtılması gibi neoliberal politikalardır. İş cinayetlerinin son bulması, ancak ve ancak işçilerin, emekçilerin ve tüm halkımızın kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkının olduğu eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkündür. Biz KESK ve Adıyaman Emek ve Demokrasi bileşenleri olarak, ülkemizin tüm emekçilerini, yoksullarını, işsizlerini, kadınlarını, erkeklerini, gençlerini, yaşlılarını, örgütlü, örgütsüz tüm insanlarımızı iş cinayetlerine, işçi katliamlarına karşı ortak mücadeleye davet ediyoruz” dedi.
Yapılan basın açıklamasına katılan katılımcılar basın açıklaması sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık