Abuzer Aslantürk Yeniden Başkanlığa Seçildi

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kuruluna tek liste halinde giren mevcut Başkan Abuzer Aslantürk yeniden başkan seçildi.

Adıyaman 14.02.2016, 17:10 14.02.2016, 17:11 Adiyaman Cihan Haber
Abuzer Aslantürk Yeniden Başkanlığa Seçildi

 Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kuruluna tek liste halinde giren mevcut Başkan Abuzer Aslantürk yeniden başkan seçildi. 

Perre salonda gerçekleştirilen genel kurulda divanda Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Murat Çeliker, Hasan Küçük yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çalışma raporu, denetleme raporu, gelir-gider raporu ve 2016 yılı tahmini bütçesi okunarak onaylandı.

Genel kurula AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara, bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve delegeler katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Milletvekili Adnan Boynukara, Abuzer Aslantürk’e başarılar dileyerek, hükümetin bazı icraatlarından bahsetti.

Yeniden başkan Abuzer Aslantürk ise, üyeler ile uzun yıllar boyunca aynı amaç için omuz omuza birlikte mücadele ettiklerini ve kardeşlik sevgisi ile bir ve beraber olduklarını dile getirdi.

Abuzer Aslantürk, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin temsilcisi olarak taşıdığım ağır sorumluluğun bilincindeyim. Bu kurumda görev aldığım günden bu güne kadar sorumluluk bilinciyle esnaf ve sanatkarımıza daha faydalı olmak, kooperatifimizi daha çağdaş bir yapıya kavuşturmak için çaba sarf etmekteyiz. Bu güne kadar bana ve arkadaşlarıma olan güven ve desteğinizden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Sizden aldığımız güçle her türlü sorunun üstesinden geldiğimizi bilmenizi isterim” dedi.

Aslantürk, “2015 yılı 31 Aralık günü itibariyle kooperatif ortaklarımızın kullandıkları kredi toplamı 57 milyon 727 bin 835 TL’dir. Dağıtılan kredi miktarıyla bölgenin en önde gelen kooperatifiyiz. 2016 yılı sonu itibariyle en az 75 milyon kredi vermeyi hedefliyoruz. Kooperatifimiz Türkiye’de ki kooperatiflerle sınıflandırılmasında ülke genelindeki 1.130 kooperatif içerisinde 48. sıradadır” diye konuştu.

Binlerce kişinin katıldığı genel kurulda yönetim kurulu, Abuzer Aslantürk,Ahmet Taş, Mahmut Yücel, Şevket Çalğan, Hüseyin Necmi Baykan'dan oluştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık