Sürdürülebilir Kalkınma Yolculuğu başladı

Sürdürülebilir Kalkınma Yolculuğu başladı

Adıyaman 17.07.2019, 15:45 17.07.2019, 15:46 Cihan
Sürdürülebilir Kalkınma Yolculuğu başladı

 Adıyaman Gölbaşı Belediyesi, Sürdürülebilir Kentsel Gelişim protokolü yaparak Sürdürülebilir Kalkınma Yolculuğuna dahil oldu. 

Gölbaşı Belediyesi 2012 yılında Rio de Janeiro’da toplanan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda ortaya çıkan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, 2030 yılına kadar yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. 

Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağının önemine dikkat çeken Belediye Başkanı İskender Yıldırım, “Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolüne imza atan belediyelerle iletişim, paylaşım ve iş birliğini içeren ve Türkiye’de alanında bir ilk olan Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı bizim için büyük önem arz etmektedir. Gölbaşı belediyesi olarak bu ağa dâhil olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Paydaş belediyelerimizle güzel işler yapacağımıza inancım tamdır. İlçemize hayırlı olsun. Türkiye’nin de içinde bulunduğu binyıl hedeflerinin diğer önceliklerin yanı sıra iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi yeni alanları içeriyor. Tüm hedefler, doğrudan veya dolaylı olarak yerel veya bölgesel yönetimlerin günlük görevleriyle bağlantılıdır. Yerel yönetimler, ajandanın sadece uygulayıcıları değil, küresel hedeflerin yerel halkla ilişkilendirilmesine en uygun yönetim kademeleridir” diye konuştu. 

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık