Milli Eğitim Müdürünün Öğretmenlere ‘Bağış yapın’ talimatı iddiası

Milli Eğitim Müdürünün Öğretmenlere ‘Bağış yapın’ talimatı iddiası

Adıyaman 01.04.2020, 15:25 01.04.2020, 15:28 Cihan
Milli Eğitim Müdürünün Öğretmenlere ‘Bağış yapın’ talimatı iddiası

 CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ün öğretmenlere ‘Bağış yapın’ talimatı verdiğini ve bağış dekontlarını da istediğini iddia ederek milli eğitimi sert şekilde eleştirdi.

  Başkan Binzet yapmış olduğu açıklamada, “ Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz tarafından Corona virüsü salgını nedeniyle 16 Mart'tan beri okullarından ve öğrencilerden uzak öğretmenlere 'Bağış' talimatı verildi. Okulların iç yazışma gruplarına gönderilen mesajda, idareci ve öğretmenlerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası için para toplamaları, makbuzları da il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine göndermeleri istendi.

  Zaten açlık sınırının biraz üstünde maaş alan ve içinde bulunduğumuz  şartlar gereği ek ders ücretlerini bile alamayan  yüzde 70’inin kirada oturduğu, ortalama da 2 çocuğu okuma çağında olan ve bir anlamda devlet yardımına muhtaç olan öğretenlerimizden yaşadıkları sıkıntılar yetmezmiş gibi şimdide tehdit edilerek yardım etmesi gerekenlere para yardımında bulunmaları istenmektedir. Bununla da kalmayıp bağışın gönüllü olarak yapılabileceği kuralını hiçe sayıp emir vermektedir.

Şimdi sayın müdüre soruyoruz; zorda olan ve geçimini zar zor temine edebilen eğitim ordusuna nakdi ve ayni yardım yapması gereken sen misin? Yoksa ek ders ücretlerini bile alamayan evini zor geçindiren, elektrik, su doğal gazını ödeyemeyen, Aldığı maaş Suriyelilere yardım olarak verdiğiniz para kadar olan öğretmenlerimiz mi?

  Ferman şeklinde emrettiğiniz makbuzların il ve ilçe müdürlüklerine makbuzların gönderilmesi konusunda bu yardımda bulunmayalar veya makbuzları göndermeyenler ne yapacağınızı sormak istiyoruz?

Bunu yapmayanlara bir tehdit ve cezalandırma olarak mı yapacaksınız?

Yoksa bakın benim müdürlüğüm çalışanlarını tehdit ederek bu kadar para topladım diye bir yerlere şirin mi görüneceksiniz.

  İnsanlarımız bu kadar zor günler yaşarken verdiğiniz minik maaşlarında bir kısmına daha göz dikmiş olmanız ve bunu bağış mantığından uzaklaşarak dekontu teslim etmesen sen bilirsin mantığında yapmanız ne bulunduğunuz makama ne de Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmaz.

Ayıptır. Siz devletsiniz. Yardım etmek durumumda olan siz olmalısınız. Bağış toplama hakkı kanunla belirtilen belediyelerin bağış toplamalarını engelleyip, toplumun en çok zorda olan meslek gurubundan para toplamak neyin nesidir? 

  Tekrar üstüne basarak soruyoruz:

Bu yardımı yapmayan veya size dekont ulaştırmayanları ilerleyen günlerde ne ceza beklemektedir. Bunda şimdiden belirtmeniz eğitimcilerimizin ileride başına gelecekler konusunda bilgilenmesine ve buna göre önlem almasına sebep olsun bari.

Ya da daha çok bağış yapanın sizin gözünüzde ne kadar yüceleceğini bilmek isteriz” şeklinde konuşarak sert eleştirilerde bulundu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık