12 Yaşındaki Yaren yerde kalmasın

12 Yaşındaki Yaren yerde kalmasın

Adıyaman 17.01.2021, 16:46 17.01.2021, 16:53 Cihan
12 Yaşındaki Yaren yerde kalmasın
 

Yaren Coşkun doğuştan Serebral Palsi hastası 12 yaşında ancak hareket edemiyor. Anne Baba Tuğba ve Emrah Coşkun yetkililerden durumları olmadığı için fizik tedavi için cihaz alınmasını istiyor.

Serebral Palsi hastası olan Yaren Coşkun, yetkililerden yardım bekliyor.

  Baba Emrah Coşkun, asgari ücretle Yaren’i bu yaşa getirdiğini ancak maddi imkanların artık yeterli olmadığını dile getirerek, “Adıyaman'da özel firmada asgari ücretle çalışıyorum. Kızım Yaren 12 yıldır Serebral palsi kas hastası. Ben kendi imkanlarımla bugüne kadar bakıyordum. Ama bu sefer alacağım cihaz maddi bütçemi geçiyor. Biz devlet büyüklerimizden kızıma destek olmalarını istiyorum. Ben şu an cumhurbaşkanımızdan, tüm devlet yetkililerinden, hepsinden bir katkı bekliyorum. Yaren’in bu cihaza ihtiyacı var çünkü Yaren artık ileride hiç yürümeyecek. Gün geçtikçe Yaren daha da ağırlaşıyor. Yürüme ihtimali çok daha zor olacak. Yaren’in herhangi bir ilaç tedavisi yok, Yaren’in fizik tedaviye ihtiyacı var. Fizik tedavi ile düzelir. Adıyaman Valiliği sağ olsunlar bize yardım toplama izni çıkardılar. Ben devlet büyüklerinden bekliyorum. Ben sadece kızım ayağa kalksın, kızım yürüsün. Ben onu istiyorum” dedi.

  Anne Tuğba Coşkun ise, kendilerinin fizik tedavi uyguladığını fakat yeterli olmadığını yetkililerin cihaz için yardımlarını beklediklerini söyleyerek, “Kızım Yaren, doğuştan Serebral palsi hastası. Beynine oksijen gitmedi ve yürüyemiyor. Hareketleri zayıf, kasları sert 12 yıldır çok mücadele ettik. Fakat ilerleme kaydetmedi Yaren. Bugünlerde artık Yaren 12 yaşını doldurdu. Bu cihazın çok hareketle kan dolaşımı hızlanacak. Yaren’in oturma ihtimali var. Kendi kendine yemek yemeye ihtimali var. Valiliğe başvurduk, yardım kampanyası başlattık. Kampanya ilerlerse çok büyük bir para değil. Bizler için büyük ama sizler için belki küçük bir miktar. Yaren’in bu cihazı için 36 bin 500 avro lazım. Desteklerinizi bekliyoruz, Yarenim yerde kalmasın, meleğim yerde kalmasın. Ben onun için çok savaş verdim, çok mücadele ettim. Elimden geldiği kadar fizik tedavisini yaptım ama yine de yeterli olamadım. Ne olur bize destek olun” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık