Eğitim-Sen’den Sokağa Çıkma Yasağına Tepki

Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından son dönemlerde terör olaylarının arttığı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına tepki gösterdi.

3. SAYFA- ASAYİŞ 17.12.2015, 15:27 17.12.2015, 15:27 Adiyaman Cihan Haber
Eğitim-Sen’den Sokağa Çıkma Yasağına Tepki

 Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından son dönemlerde terör olaylarının arttığı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına tepki gösterdi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına, Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yolmaz, HDP üyeleri, KESK üyeleri ve Eğitim-Sen üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, devam eden sokağa çıkma yasaklarının biran önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

20 Aralık Cuma Günü saat 13.00’te İtfaiye Müdürlüğü binası önünden Demokrasi Parkı'na kadar yürüyüş düzenleyeceklerini belirten Yorulmaz, "Günlerce süren sokağa çıkma yasakları kısa süreliğine kalktığında ortaya çıkan manzara da savaşın görüntüleridir. Harabeye dönen şehirlerden yüz binlerce vatandaşımız diğer şehirlere göç etmektedir. Sokağa çıkma yasaklarından dolayı milyonlarca vatandaşımız kamu hizmetlerinden yararlanamamakta, çocuklarımız okullara gidememektedir. En son Şırnak Valiliğinin SMS’lerle Cizre ve Silopi’de, görev yapan öğretmenleri izine göndermesi tüyleri diken diken eden bir uygulamadır. Aynı şekilde öğrenci yurtlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boşaltılması ve devlet hastanelerine gönderilen resmi yazıda personelleriniz ve malzemeleriniz hazır olsun denilmesi topyekun savaş hazırlığı yapıldığını ve kamu hizmetlerinin de savaşa göre düzenlendiği göstermektedir. Bu tehlikeli gidişata emekçiler, demokrasi güçleri ve halkımız geçir vermemelidir, vermeyecektir. Sivillere yönelik katliamlara, savaş politikalarına, temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasına karşı demokratik eylem ve etkinliklerle karşı koyacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık